Следвайте Гласове в ТелеграмВоеннослужещи от Въоръжените сили на Украйна започнаха да се

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВоеннослужещи от Въоръжените сили на Украйна започнаха да се
Коментари Харесай

Губернаторът на Запорожие: Украински военни започнаха да се предават на групи

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна започнаха да се предават на групи, достигащи до взвод. Това заяви в понеделник Евгений Балицки, изпълняващ длъжността губернатор на Запорожка област, в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ".

" Мога да кажа, че напоследък, от месец насам, съперникът стартира да се предава, и това не са по един или двама души, както имаше дезертьори през пролетния интервал. Сега се предават цели подразделения, няма цели роти, само че видждаме да се предават взводове ", сподели той.

Балицки акцентира, че изискванията на украинските пленници са прилични. " Разговарях с някои от тези момчета, които се предадоха. Никой никого не бие, никой никого не изтезава. Всички получават естествени условия, да, несъмнено, организират се разпити, аз присъствах. Тези, които осъзнават, че животът им е по-ценен от милитаристичните проекти на Запада, получават прилични условия. Искрено се надявам, че в бъдеще доста от тях ще останат да живеят в Запорожие, ще върнат фамилиите си тук и ще развиват националната стопанска система ", сподели ръководителят на района.

Както заяви съветското министерство на защитата, украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни насам. На 11 юли съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че загубите на персоналния състав на ВСУ от началото на контранастъплението надвишават 26 000 души. Руският президент Владимир Путин акцентира, че украинските войски не са имали триумф в нито едно направление.

Инфо: ТАСС

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР